image004

Een goed begin is het halve werk

We hebben ontdekt dat meedoen in de missie begint met het verlangen om buiten je eigen gemeente actief te zijn. Dat verlangen vertaald zich vaak in snel met iets starten waarover je zelf enthousiast bent. Maar meestal is dat niet het béste begin. Wat wel?

Op MissieLoket vind je tools en leesmateriaal die je helpen bij een goede voorbereiding. Ook kun je doorklikken naar mensen die je kunnen helpen goed te beginnen. Door te bezinnen, te luisteren en soms ook met opstarthulp in de vorm van advies, coaching of geld.

Van het moment dat ik echt ging dromen over een kerk voor zoekers tot het moment dat we als team zijn begonnen, dat was bijna 9 jaar!

Mark van Leeuwen - #Hill Rotterdam

Allerlei vormen

Missionair zijn kan op allerlei manieren vorm krijgen. In een café of huiskamer verhalen uit de Bijbel bespreken, een kledingruilwinkel starten, ouders die met kinderen zingen en knutselen, een klooster nieuwe stijl, een netwerk van en voor jongeren. Het kan allemaal. Wees creatief!

In deze beweging ontstaan ook nieuwe vormen van kerkzijn, voor mensen die niet naar een kerk gaan. We noemen dit pioniersplekken of gemeentestichting. Het is één van de manieren om mee te doen in de missie. In onze kerken zijn diverse initiatieven ontstaan. Van hen valt veel te leren over hoe je mensen met het evangelie bereikt.

Vragen

We krijgen vaak vragen. Misschien dat je hieronder al een antwoord vindt? Of ergens anders op de site? Neem anders contact met ons op!

Hier een eerste set links:

  • Kerk in de buurt
  • Voorbeeldprojecten
  • Stappenplan

We denken graag met je mee. We kunnen je in contact brengen met andere initiatieven of met een breder netwerk. Ook bieden we de mogelijkheid tot financiële ondersteuning. Neem gerust contact met ons op. 

Meer over:

image005
De toolkit

Buurtonderzoek

image003
Meer informatie over

financiële ondersteuning

image007
Voorbeelden van

kerk in de buurt

Coaching
Meer informatie over

Advies en Coaching