image005

Leren van elkaar

Van anderen kun je leren, ook van andermans fouten

Allerlei mensen zijn op veel manieren al aan de slag geweest met pionieren. Van hen kunnen we veel leren. 

Via organisaties als kerklab, Missie Nederland, kerk in de buurt, Intercultural Church Plants (ICP), PKN leergemeenschap pionieren, Nederland Zoekt en het CitytoCity netwerk worden veel lessen gedeeld.

Ook worden er interessante onderzoeken gedaan naar de praktijk en motieven van het missionair pionieren, onder meer voor de missionaire master aan de Theologische Universiteit in Kampen en het Center for Church and Misison in the West. Relevante onderzoeken worden hier binnenkort geplaatst.

klik hier voor een overzicht van initiatieven en projecten waar NGK en GKv kerken  bij betrokken zijn (geweest).

Het gaat niet om nieuwe kerkvórmen, maar om nieuwe ménsen.

Jos Douma op het Symposium ‘Pionieren voor het koninkrijk’

Gereformeerde missionaire ecclesiologie

Onderzoekers van het Praktijkcentrum hebben in 2019 een missionaire ecclesiologie opgeleverd. Deze brochure is geschreven om een vacuüm op te vullen rond de begrippen missionair en gereformeerd. In deze kleine gereformeerde missionaire ecclesiologie worden gereformeerde en Bijbelse lijnen geschetst met betrekking tot missionaire initiatieven, en ook worden lessen van  missionaire projecten gedeeld. Je kunt de brochure hier downloaden.

Meer informatie is te vinden op www.missionair.nl. Deze website is een platform waar onderzoekers van de VIAA en TUK en Praktijkcentrum hun inzichten en onderzoeksresultaten delen. Je vindt er informatie die je kunt gebruiken bij het nadenken over wat het betekent om missionair te zijn.

Meer weten?

1983
Uit bestaande projecten

Zinvolle lessen

2084
Verwijzingen naar

Relevante organisaties

1927
Een overzicht

Van initiatieven en projecten

Hier vind je een overzicht van missionaire projecten. Mist er een? Geef het ons alsjeblieft door: dan zetten we die er bij.

Zou Jezus in een lease-bak rijden en in Leidsche Rijn wonen?
Dat is de vraag die Martijn Vellekoop en Nico Dirk van Loo zich bijvoorbeeld stellen in Ploeteren en Pionieren

Haije Bergstra op z'n blog AUTENTIK